Rösta 2018 - för din rätt i samhället!

Rösta 2018

Idag väger vikten av att rösta 2018 tyngre än vad den någonsin gjort förr. Det pågår konflikter på många håll runt om i världen och att ha rösträtt är inte en självklarhet globalt sett. För majoriteten av oss i Sverige kan alltså gå och rösta. Möjligheten att rösta 2018 är ett privilegium få förunnat.

Att kunna ta del i ett val och rösta 2018 är ett kvitto på att vår system samt vår demokrati i Sverige är hållbar. Men för att vår hållbara demokrati ska fungera så krävs det också att folket faktiskt tar sin rösträtt till och gör den hörd genom att rösta 2018.

Så vad ska man egentligen rösta på 2018? En fråga som inte är helt lätt att besvara alla gånger. Många gör misstaget att rösta på samma parti som vid tidigare val, trots att det hunnit gå en hel mandatperiod på 4 år sedan sist. Kanske har både din åsikt och partiets åsikt likaså hunnit ändras? Att rösta 2018 innebär en rad olika saker. Du får en möjlighet att ta ställning till de frågor som betyder mycket för just dig. Genom att rösta 2018 kan du vara med och påverka hur vård, skola, omsorg och miljö ska utvecklas den kommande mandatperioden. Även om du känner att det är svårt att komma fram till exakt vad du ska rösta på 2018 så är huvudsaken ATT du röstar.

Genom att inte rösta 2018 finns risken att partier du egentligen inte sympatiserar med blir vågmästare och på så vis slår ut andra partier. Om du känner att du inte vet hur du ska rösta 2018 för att du inte delar åsikter fullt ut med något parti är det bättre att du hittar ditt huvudsakliga ämne som du brinner för och därefter redogör vad som känns viktigast för dig. Att rösta 2018 är en möjlighet du inte får kasta bort endast för att du inte fullt ut gillar ett partis åsikter och värderingar.  


Om man vill göra mer än att bara rösta kan man även ställa upp som rösträknare i sin kommun. Genom att inte bara rösta 2018 utan även bidra med ytterligare tjänster till samhället får man fina meriter som visar på samhällsengagemang. Genom att anmäla sig till kommunen visar du ditt intresse för att bli rösträknare 2018. Detta arbete ger en bra inblick i hur arbetet kring valet och rösträkningen fungerar, vilket såklart ger en ökad samhällskunskap som är bra att ta med sig vidare i livet.

Rösta 2018 kommer vi att göra den 9 september 2018, ett datum som följer Sveriges alla regler kring när valet ska genomföras. Den första söndagen i september vart fjärde jämnt år går Sverige till val. Den enda gången detta ruckas på är vid eventuella nyval, eller som det här i Sverige kallas - extra val. Detta är dock mycket sällsynt och har i Sverige endast skett en gång under 1900-talet. Så se till att rösta 2018, både för att göra din röst hörd men också för att vara med och dra ditt strå till stacken och på så vis utse en stark regering!

Rösta online?

Att Kunna rösta online skulle underlätta för oss alla, eller hur? Riksdagen beslutade 2017 att inte godkänna förslaget om att rösta online trots att vi alla väntat på att just kunna rösta online istället för att stå i vallokaler och köa för något som egentligen skulle kunna göras på 1 minut!

Att rösta online skulle kunna göras på flera olika sätt, att man legitimera sig sig via BankID eller legitimera sig via sin bank. Det finns flera olika sätt att kunna rösta online, men inför valet 2018 får vi köa precis som vanligt. Oavsett om du inte kan rösta online just i nästa riksdagsval så är det viktigaste att du faktiskt tar dig tid och går och röstar.

Varje röst är viktig, så se till att ta reda på vilket parti som speglar dina åsikter på bästa sätt! Förhoppningsvis, och troligen så kommer vi kunna använda oss utav BankID för att rösta online inför nästa riksdagsval som kommer att äga rum år 2022.

Vi hjälper dig att ta vara på din röst inför valet 2018!